Het gaat hooguit om verkrachting

schoolMoslims kunnen er niet tegen dat een kleuterjuf in de onderbroek van hun kind zit, omdat ze ‘andere normen en waarden hebben’. Hun woede komt niet voort uit de zorg om hun dierbaren, maar is ‘gericht tegen het systeem’. Dat zou je gaan denken als je deze week de Vlaamse media volgde. Als straks het groot verlof begint, onthouden we uit de gebeurtenissen rond basisschool De Blokkendoos dat op het Antwerpse Kiel veel hysterische fanatiekelingen wonen die zich buiten de samenleving voelen gezet, niet dat er mogelijk kleuters werden verkracht. Dit geheel verwrongen beeld is de regelrechte schuld van de pers en wekt zoveel woede op dat bezorgde moslimouders straks hysterische fanatiekelingen worden die zich buiten de samenleving voelen gezet. Wat moest bewezen worden. De media hebben altijd gelijk, als je maar lang genoeg wacht.

Waarover gaat het? Een 23-jarige kleuterjuf van concentratieschool De Blokkendoos wordt verdacht van seksuele daden tegen kinderen uit haar klasje. Een moeder diende begin deze week een klacht in bij het politiekantoor nadat haar zoontje plots ongepaste seksuele handelingen bij haar verrichtte. Na doorvragen vertelde de kleine over de schooljuf. Dat nieuws verspreidde zich snel en ook vijf andere kinderen gingen aan het praten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de juf. Het CLB en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen spreken van ‘verontrustende signalen’. Intussen loopt een onderzoek tegen de vrouw, maar zij werd niet door de school geschorst. Dat leidde tot woede, verbale agressie en naar verluidt een doodsbedreiging aan het adres van de directie. Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) heeft daarop beslist de school voor de rest van het schooljaar te sluiten. Volgens een poll op de website van Gazet van Antwerpen is 59 procent tegen die beslissing gekant.

De berichtgeving over deze hele affaire is suggestief en schadelijk. In een reportage van Terzake zien we angstige en ook woedende ouders. De journaliste heeft voor die woede een nattevingerverklaring: ‘op het Kiel wonen veel allochtonen, vaak met andere waarden en normen, ook wat seksualiteit betreft’. Dus die moslimouders doen flauw en moeten dimmen? Hoeveel gefriemel is toegelaten naar Vlaamse normen en waarden? Ook Wim Van Rompu van het CLB Antwerpen mag in de reportage zeggen dat er ‘culturele verschillen zijn tussen de westerse beleving over normale seksuele ontwikkeling en de beleving daarvan bij de bewoners op het Kiel’. Frank Noten van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen spreekt in afstandelijke taal over ‘de feiten an sich’ versus ‘maatschappelijke issues, zal ik maar zeggen’. Lees: die ouders zijn overdreven kwaad omdat ze zich uitgesloten voelen. Ironisch genoeg voelen ze zich uitgesloten door dit soort opinies en verslaggeving. Niets erger dan betutteling en versmachting, dan ‘stilletjes maar, je voelt je wat slecht in je vel, het is zo erg niet’. Van kwaad word je woest als je geaaid wordt.

Kathleen Cools en haar gast Claude Marinower gingen gretig mee in het kansengroepengekakel en nergens kwam de logische vraag ‘zouden niet alle ouders boos zijn?’. De schepen sprak over de emotionele ravage bij het schoolteam, over cultuurverschillen en heethoofden. Het thema kindermisbruik op scholen en hoe dat te bestrijden, was op geen moment het onderwerp. De VRT ging overigens ook op een andere manier over de schreef. In de reportage komt namelijk een vader met zijn zoon op de arm doodleuk vertellen dat de jongen misbruikt werd. Die beelden gebruiken is deontologisch zeer bedenkelijk.

Farouk Özgunes stapte ook gretig in het conflictmodel en sprak voor VTM over ‘het protest van moslimmoeders’ waar ‘de consul van Marokko zich zelfs mee kwam bemoeien’ en wist dat de zaak ‘tot in Marokko leeft’ – hoe werd niet gezegd. Er kwamen zelfs ‘ouders van kinderen die niet eens hier wonen’ protesteren (solidariteit?) en er was ‘een hetze’ ontstaan tegen de juf en de directie. Hetze betekent volgens het woordenboek ‘gestook, klopjacht, campagne om haat op te wekken’. Op Radio 1 sprak Jan Hautekiet van een massahysterie.

Gazet van Antwerpen opende een discussieforum. Niet over kindermisbruik op scholen, zoals u misschien vermoedt. Neen, de krant meent te weten dat “de heisa (wat ‘gedoe’ betekent) ook haarscherp de kloof blootlegde tussen de allochtone gemeenschap en alles wat naar het ‘witte establishment’ ruikt: onderwijs, politie, parket, pers en politiek” en daar mogen alle lezers hun mening eens over geven.

De stadskrant reist van Meir naar Mekka, maar is nog niet voorbij het Zuid. Journalist Dennis Van Damme spreekt van een angstpsychose, daar op het Kiel zijn ze kennelijk rijp voor het gasthuis. Hij zegt dat ‘de bewijslast tegen de betrokken leerkracht ondertussen niet groot lijkt’ en haalt ‘een anonieme bron dicht bij het onderzoek’ aan die ‘de klagende moeder’ in diskrediet brengt, maar kan de waarachtigheid van die bron niet aantonen. Een journalist moet meer zijn dan een doorgeefluik. In een doktersattest van de betreffende kleuter, dat Van Damme kon inkijken, ‘staan geen harde bewijzen van misbruik’. Hij citeert wel uit het verslag: “Het kind is bang tijdens het onderzoek en wil zijn ondergoed niet uit doen, terwijl hij voordien net wel graag werd onderzocht. Er zijn tekenen van psychische traumatische toestand. Hij is stil en teruggetrokken. Momenteel zijn er ter hoogte van de benen verschillende echymosen (blauwe plekken, red.). Ter hoogte van de poep is er roodheid te bemerken. Hij heeft hier ook wat pijn. Doorverwijzing naar kinderpsycholoog noodzakelijk indien psychische toestand aanhoudt.” Maar er zat dus geen krijtje in zijn broek.

Politiek commentator Lex Molenaar looft Marinower om zijn beslissing de school te sluiten. Hoe de werkende ouders hun kinderen moeten opvangen, is niet meteen duidelijk. Molenaar vindt de heethoofden die de situatie misbruiken ronduit ergerlijk.

Mijn hoofd gloeit alvast van zijn krant en van het nieuws te volgen. In geen artikel of reportage hoorde ik de betrokken ouders hun beklag doen over discriminatie en uitsluiting. Ik hoorde ze geen ouderwetse uitspraken doen over seksualiteit. Ik zag en hoorde bange, kwade en ongeruste ouders met misschien wat zuiders temperament en sommige die te ver gaan, ook met hun kinderen erbij. Maar hun frustratie was gericht op de school, niet op de gehele maatschappij. Ik zag verder ouders die niet langer dan een volzin in beeld waren. Ouders waarover in de archieven een mening klaarlag.

52 gedachten over “Het gaat hooguit om verkrachting”

  1. Amina, een juf wordt zonder vorm van proces aan de schandpaal genageld, de directrice wordt met de dood bedreigd, de school moet sluiten omwille van een hysterische massa. Wat blijkt nu? De moeder is niet onbesproken (lees nieuwsblad), er is nog geen enkele aanwijzing in de richting van seksueel misbruik. Dat zijn de feiten! En wat zal de brave Vlaming doen? onderzoeken hoe ze dit gezin kan helpen, hoe ze zulke zaken kunnen voorkomen. En de juf die nu in een depressie zit? Ah, die zijn we vergeten. dat zijn de feiten!

 1. Zou wat zijn als de ouders niet kwaad werden!
  Dan zouden het weer allochtonen zijn die niet
  Genoeg om hun kinderen geven..
  Geen woorden voor, die mensen die het zo verdraaien, kan je geen mensen meer noemen, maar duivels!!

  1. doet mij deugd daan dat er nog mensen zijn als u,die commentaren op kranten en tv en ook van verantwoordelijken vond ik heel stuitend ,en aan z’on mensen moeten wij onze kinderen met een gerust hart toevertrouwen.
   Waar is een kind nog veilig en hoe komen mensen tot z’on daden .
   Waar zijn hun normen en waarden

   1. Anissa, zoals ik de ouders ernstig neem, neem ik ook het recht van de verdediging ernstig. De juf is nog niet beschuldigd, er loopt een onderzoek. Laten we dat niet vergeten.

 2. dat ieder die in en anderland dan zijn thuis woont ,zig aanpast aan de gevestige tradietie van het gast land waar hij woont,dat doen wij ook als we naar buitenland gaan 🙂
  robert

  1. Zou u zelf eens geen inburgeringscursus volgen? Ik begrijp uw Nederlands niet. Of misschien komt dat omdat u totaal naast de kwestie lult, dat kan ook natuurlijk.

   1. het zou jou kinderen of jezelf is overkomen! eens zien hoe jij dan gaat reageren en hoe jou ” taalgebruik ” zal zijn!

  2. Wilt u daarmee zeggen dat ‘betasting’ een Belgische traditie is? Want ik snap niet waarom u tot die conclusie komt bij dit onderwerp? Is het door de vele hoofddoek dragende vrouwen die u op uw televisiescherm zag passeren dat u deze opmerking maakt?

   En u bent wel de allerlaatste die zou moeten spreken over aanpassen. U bent hier geboren neem ik aan, dus zou u het Nederlands goed moeten kunnen schrijven en spreken, is dat ook niet één van de eisen die men stelt om hier in België te kunnen verblijven? Wel mooi voorbeeld bent u. Ook wil ik er u op attent maken dat al die moeders die op tv kwamen, allemaal goed en zelf beter Nederlands spreken dan u doet.

   En met ‘we’, wie bedoeld u dan juist?

   1. Karima, doet u dat vooral! In dit land begint het moslim extremise heel gevaarlijke vormen aan te nemen

  3. Zo zo Robert, ik weet niet of u zelf kinderen hebt, dus binnen uw waarden en normen mag uw kind misbruikt worden op school? Want daar gaat het de ouders om; (rekening houdend met het feit dat het onderzoek nog loopt). Als mijn dochters met zo een verhaal thuiskomen zou ik het dus moeten negeren omdat jij het ok vind…

  4. is het dan bij jullie traditie dat jullie in de onderbroek van kinderen zitten??? Dit alles heeft totaal niets met traditie te maken.

  5. Hey Robert Geldhof,

   Als het de traditie van jullie land is om kindermisbruik goed te praten, dan passen wij ons inderdaad liever niet aan :).

   MVG

 3. Toch ook maar even ‘Les risques du métier’ (met Jacques Brel als leerkracht) of naar ‘Jagten’ kijken…

   1. Idd Johan. Zonder enige vorm van proces wordt iemand publiek aan de schandpaal genageld.

 4. Zo triestig, dat zij (de slachtoffers) anders beoordeeld worden omdat zij Moslims of allochtonen zijn !

  Samenleven met respect voor elkaar hebben is goed om succes te bereiken in het leven, in plaats van HAAT jegens elkaar te creëren en vertrouwen in de maatschappij zal alleen maar afnemen!

  Wat is dan de volgende stap als dit een normale zaak is dat de kleuterjuf haar vingers in de gat van de kinderen mag steken en daarbij nog mishandelen?

  Eindelijk iemand die opkomt voor de veiligheid van de kinderen!!! RESPECT

  1. Beste,
   Dank voor je bericht en je enthousiasme. Ik wil je wel erop wijzen dat niemand het een normale zaak als er… (uw woorden daar…). De beschuldigingen zijn niet zonder meer door de school weerlegd, ze worden onderzocht en iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik neem het in mijn opinie niet zomaar op voor ‘de kinderen’ en ook niet ‘tegen de school’, ik klaag enkel de rol van de media aan in de interpretatie van de beweegredenen en gevoelens van de ouders.

  2. Allochtoon, een juf wordt zonder vorm van proces aan de schandpaal genageld, de directrice wordt met de dood bedreigd, de school moet sluiten omwille van een hysterische massa. Wat blijkt nu? De moeder is niet onbesproken (lees nieuwsblad), er is nog geen enkele aanwijzing in de richting van seksueel misbruik. Dat zijn de feiten! En wat zal de brave Vlaming doen? onderzoeken hoe ze dit gezin kan helpen, hoe ze zulke zaken kunnen voorkomen. En de juf die nu in een depressie zit? Ah, die zijn we vergeten. dat zijn de feiten!

  3. idd Allochtoon, respect … helaas is er bitter weinig respect vanuit sommige moslimextremistische groepen voor vlaamse scholen die keihard werken aan integratie. Nog erger, ze doen er alles aan om al het integratie werk kapot te maken. En daar draaien wij, alle Vlamingen voor op!

 5. Dank je voor je feitelijke weergave. De school kruipt in een slachtofferrol ipv de lerares onmiddelijk preventief te schorsen en alle mogelijke relevante instanties op hoogte te stellen van mogelijke feiten die plaatsgevonden zijn, ook al zijn deze mogelijke feiten niet bewezen. Schorsing betekent in se geen schuld, maar betekent wel dat de school haar beschermde taak opneemt om de kinderen te beschermen in alle mogelijke gevaren. Onderzoek zal uitmaken of er wettelijke schuldig verzuim gepleegd werd door de school, maar emotionele schuldig verzuim hebben ze gepleegd door alles op de lange baan te schuiven en slecht te communiceren naar de ouders toe. Niet alleen de betrokkene ouders zit met de angst dat er iets met hun dierbare kind gebeurd is, maar ook andere ouders hebben recht op communicatie.

  Er zou ook een schoolcampagne/draaiboek moeten komen om zo n asociale grensoverschrijdende sexuele 5
  (getinte) gedrag te herkenen, signaleren, schorsing, rapporteren,….

  Er moet geen onderscheid gemaakt worden in de nationaliteit van de ouder, maar er moet gekeken worden naar de slachtoffer, de ouder moet men niet afbakenen in een categorie marokaanse ouder, maar men moet die afbakenen in de categorie ouder die een mogelijke slachtoffer is.

 6. Zeer interessant artikel heb je daar.
  De meeste mensen slikken gewoonweg alles wat hun door de media wordt voorgeschoteld.
  Geen enkele zender of nieuwskrant vond het blijkbaar relevant om het te hebben over het feit dat hier een kind mogelijk ongepast werd benaderd of zelfs verkracht. Ze vonden het veel sensationeler om zich te focussen op de etniciteit van de vermeende slachtoffers en hun zogezegde cultuurgebonden seksuele frustraties.
  Natuurlijk moeten we, zolang het onderzoek nog lopende is, het ‘in dubio pro reo’-principe niet uitsluiten en mensen, lees: de kleuterjuf, niet zomaar met de vinger gaan wijzen. Maar de manier waarop dit aangepakt werd, men denke hier aan het zogenaamd intern onderzoek en het feit dat de school het niet nodig achtte om de communicatie met de ouders uit te breidden inzake het voorval en dat, naar verluid, ouders afgewimpeld werden wegens taalgebrek, heeft niet onterecht woede uitgelokt bij de ouders. Het zouden je kinderen maar wezen.
  Komt er nog bij dat de media een zeer suggestieve rol heeft gespeeld bij het weergeven van de feiten en per se wil aantonen/bewijzen hoe groot het verschil tussen autochtoon/allochtoon wel niet is.
  Het gaat mij niet om de schuld of onschuld van de kleuterjuf omdat ik me daar niet over kan uitspreken, maar om de billijkheid en behoorlijkheid van zowel het intern als strafrechtelijk onderzoek en de bevooroordeelde positie van de media. Ook allochtonen willen au sérieux genomen worden wanneer het gaat om de intimiteit van hun kinderen.

 7. Het is niet omdat het deze keer om islamitische kinderen gaat dat het ineens niet zo erg moet zijn, of omdat de ouders van deze kinderen kwaad, woest en geïrriteerd zijn omdat hun kind eventueel of degelijk misbruikt zijn geweest islamieten zijn en dat er niets moet gebeuren door directie en co.

  Zou een Joodse, christelijke, boeddhistisch, of weet ik veel wat voor geloofsovertuiging de moeder zou hebben, boos, woest, krankzinnig worden omdat haar kind aangerand, misbruikt of gewoon is aangeraakt geweest op een niet normale manier????

  Ik persoonlijk zou er alles aan doen om een gelijk te halen ik zit ook niet aan andere kinderen op rare manieren! Dat doe je gewoon niet je bent leerkracht om een kind iets bij te leren en niet om eraan te zitten hoe dan ook misbruik of mishandeling je doet dit niet dat is niet normaal!! Kunnen wij nu ook geen leerkrachten meer vertrouwen? Zou ik dan zo denken..

  Ik beschuldig deze vrouw niet omdat ik niet juist weet wat er tussen die 4 muren is gebeurt maar ten minste had de directie stappen moeten ondernemen en het niet zo ver hebben laten komen. Het is de verantwoordelijkheid van de directie om te weten wat hij/zij in huis haalt en wat er in de school gebeurt! Maak ik mij als ouder ongerust om de een of ander reden dan moet de DIRECTIE dit uitvissen en het nodig doen!

  Dit is MIJN mening hierover…
  Yoshi

 8. Volgens de nieuwe richtlijnen van de minister moeten de scholen verplicht meer doen aan ouderparticipatie
  wat je hier kreeg was doofpotparticipatie onder de directie en haar bediende ,alsook kreeg/krijg je zelfs het recht niet om je woede te uiten als een normaal mens Ik dacht dat dat een van ons basis rechten was.
  ps zonder een medeburger schade te berokkenen uiteraard.!!!

 9. Heel goed artikel . Reacties krijg je zowiezo . 1 van mijn collega’s zei onmiddellijk het was alsof je in een ander land zit ipv over de feiten te spreken en ze zei ook onmiddellijk dat kan niet een juf van 23 maar ze zou anders gepiept hebben had ze de beelden van de wie
  Woedende ouders niet gezien had en niet weten wat de nationaliteit van de kids waren. Een mens is een mens gelijk welk nationaliteit, geloof, huidskleur enz…

 10. voor wat zat die juffrouw met haar hand in de onderbroek, dat staat niet duidelijk in dit artikel. was het om de kleuter te helpen om naar de wc te gaan, of als de kleinen zich bevuild heeft mee te helpen met wassen dan is er niets aan de hand. voor al de rest hoort ze daar niet thuis.

  1. Beste Aymane,
   Er is voorlopig nergens aangetoond dat die juffrouw iets misdaan heeft. Laten we niet te snel oordelen hierover. Ik heb vooral kritiek op de suggestieve verslaggeving – spreek me niet uit over de inhoud van de zaak.
   Dank voor uw reactie.
   Johan

 11. Als het inderdaad gebeurt is zoals jij hier beschrijft, is dan de media zo verrot ? En ik die dacht dat dat in België zo objectief was; Zeker tegenover landen als Amerika, Rusland enz.

 12. Men zou na het onderzoek, de aflevering van Ter Zake heruitzenden. Op die manier zullen we zien hoe suggestief deze was. Objectiviteit in de media zou een mensenrecht moeten zijn.

 13. Beste,
  Mijn naam is Kawtar en zoals u al kunt raden…. ik ben geen ‘autochtoon’. Wat dat woord ook betekenen mag.

  Ik zou u graag willen bedanken voor de erkenning van een gevoel dat ik heb sinds heel deze zaak begonnen is.

  Ik schrijf dit echt met tranen in mijn ogen, want ik ben zelf mama van 3 kindjes en kan mij niet voorstellen hoe wanhopig en angstig ik zou zijn als dit mij zou overkomen. Wat zou mijn reactie zijn als dit zou gebeuren? Zou ik kalm blijven? Of zou ik mijn woede uiten, op mijn manier? Ik weet het echt niet….
  Dus ik kan mij zeker al niet uitspreken over anderen (lees de ouders van de kindjes van de Blokkendoos). Ik kan enkel meeleven.

  Vanaf dag 1 hebben ze het spotlicht gezet op de typische clichés van mannen in baarden en vrouwen in hoofddoeken die krijsen en klaar staan om iemand te lynchen….

  pffff… We hebben het hier over de kinderen van die mensen.

  Ik ben teleurgesteld in de media, in de reactie van mijn buurvrouw, in de reactie van de mama van een vriendin van mijn dochter, in de reactie van zovelen…. Dus ik hoop dat u begrijpt dat u artikel mij veel heeft gedaan. Ookal was het er maar één.

  Ik dank u uit het diepste van mijn hart.

  Dank u

  Kawtar, niet de allochtoon, maar de mama van Romaysae, Maryam en Mohammed ( hoe cliché dat ook mag klinken :-))

 14. Johan, waarom schrijf je niets over de doodsbedreigingen aan het schoolteam? Vind je dat dan niet grensoverschrijdend?
  Waarom schrijf je niets over het gerechtelijk verleden van een van de klagers? Ben jij dan de grote journalist die alle feiten weergeeft?
  We moeten het verloop van het onderzoek afwachten. Zo simpel lijkt het me.

  1. Beste Johan,

   Gerechtelijke verleden van een slachtoffer,( we zullen het een slachtoffer noemen tot een nadere onderzoek natuurlijk) is irrelevant, op die manier criminaliseer je niet de mogelijke feiten, maar criminaliseer je de mogelijke slachtoffer. Als iemand zich focust op de achtergrond van een slachtoffer dan zoekt men de fout bij de mogelijke slachtoffer. Dat is sensatie en dat is wat de nieuwszenders al te graag opzoeken, want niet vergeten dat kijkcijfers heel belangrijk zijn voor de zenders.

 15. Al méér dan tien jaar geleden stopte ik als hulpverlener in de psychische hulpverlening. Diep bedroefd was ik toen ik het nieuws van de kleuterschool en het mogelijke misbruik vernam. Was dit inderdaad één van de zeldzame gevallen van kindermisbruik met een VROUWELIJKE dader. Dat in schril kontrast staat met het beeld dat algemeen heerst rond de zorgzame,kinderminnende vrouw die enkel in ’s kinds belang handelt en zichzelf steeds op de tweede plaats zet. Mannen worden véél makkelijker ivm dergelijke feiten gebracht;helaas heeft de realiteit van de afgelopen decennia dit ook bevestigd.
  Stel;in de onwaarschijnlijke veronderstelling;het hier niet om een misbruiksituatie zou gaan;maar om een expliciete situatie van voorlichtingsverhaal;waarbij de juf misschien de dingen bij zijn naam genoemd heeft; nav een vraag van één van de kindjes.Heeft men dan al eens nagedacht op welke gruwelijke manier men deze jonge vrouw psychisch vermoord heeft;alvorens er enige vorm van juridisch onderzoek;gerechtelijke stappen;enz. werden afgerond?
  Het zou misschien om een cultuurverschil kunnen gaan?
  Ik denk dat we best het gerechtelijk onderzoek zouden afwachten;wat uiteraard gezien de kiesheid wel enige tijd zal in beslag nemen.Pas dan kan men rustig oordelen en VEROORDELEN wie in de fout mogelijk is gegaan.Onze uiterste zorg en betrokkenheid moet gaan naar ALLE betrokkenen in deze zaak(de kinderen op de eerste plaats)en veroordeel niemand alvorens er bewezen is dat men schuldig is.
  Ik denk dat de time-out een weloverwogen gerichte beslissing was;absoluut noodzakelijk om een sereen gerechtelijk onderzoek te kunnen voeren.Wat ook de uitslag van dit gerechtelijk onderzoek is;op 1 september; amper twee maanden verder; zou de schoolpoort voor de buurtkinderen terug moeten kunnen opengaan.Ik denk dat dit een helse en bijna onmogelijke taak wordt voor de inrichtende macht;directie en lesgeverskorps.Ik denk dat kun vakantieperiode er één wordt;zoals het weer nu;één van hard labeur.
  Sterkte aan alle ouders;kinderen ;schoolpersoneel en alle andere betrokkenen in deze kiese materie.

 16. Daarom zou ik echt never nooit in Belgie willen wonen pff al dat rascistisch gedoe en die hele tweedeling, t lijken net 2 landen naast elkaar in bijv antwerpen de allochtone kant en de autochtone kant No thank you, vreselijk! maar dat loopt ooit uit de hand vrees ik…beide partijen mogen elkaar steeds minder..probeer daar nou als land iets aan t doen zou ik zeggen voor t te laat is…

 17. In belgië ben je schuldig tot het tegendeel bewezen is. Blijkbaar geld dit alleen als je een allochtoon bent!
  Ben je autochtoon dan moet je ineens het onderzoek afwachten??
  Dit zeg ik niet graag maar wat ik er van lees en zie in de media zorgt ervoor dat je zo gaat beginnen praten.
  Dank je wel voor dit artikel eindelijk iemand die verwoord wat ‘wij’ voelen.
  Spijtig dat sommige reacties afdwalen van de feiten maar alleen hun frustraties over allochtonen kwijt willen.
  Hoever moeten ‘we’ gaan om eindelijk geaccepteerd te worden in deze zieke maatschappij, Ik ben allochtoon maar voel me even goed een belg!!

 18. Beste

  Ik vind het zo spijtig dat er zo een grote heisa is gemaakt rond dit incident. Mijn zoontje gaat zelf ook naar de kleuterschool van de Blokkendoos.
  Ik heb niets aan te merken op die school en ook niet op de leerkrachten. Ze doen zoveel moeite voor die kindjes en ik respecteer het ten zeerste en zeker omdat 80% van de kinderen het Nederlands niet goed beheerst.

  Ik vind het heel erg voor de ouders wat er (misschien) gebeurd is met hun kindjes. Spijtig dat deze niet eerst een medisch onderzoek heeft laten doen en tegelijk naar de politie is gestapt.
  Dan had de zaak een hele andere wending gekregen;
  Ik leef zeker ook mee met de ouders. Aangezien ik zelf ook in dezelfde situatie heb gezeten. Mijn dochter heeft zelf bij een onthaalmoeder gezeten die kindjes misbruikte en dat wisten wij ook pas 3 maanden na dat haar man is opgepakt. Ik herinner mij niet dat mensen achter mij stonden, zijn gaan betogen, die dame hebben bedreigd,…… Ik heb toen een medisch onderzoek laten doen, klacht gaan indienen en uiteindelijk is alles aan het licht gekomen en heeft die man ook zijn straf gekregen en zit hij nog steeds vast.

  Onze kinderen hebben heel die rim ram aan de schoolpoorten moeten aanzien, politie,… is dat gezond???

  Ik ben akkoord: niemand raakt mijn kind aan!!! Handen af van onze kinderen, maar aub laten wij als Moslims onze hersens erbij houden en ons niet verlagen tot diegene die geen respect hebben voor ons noch voor onze kinderen en het normaal vinden om kinderen te misbruiken.

  Iedereen zal zijn straf krijgen en laten we afwachten tot er bewijzen zijn dat de juf wel iets heeft gedaan, dan kunnen we betogen, omdat we niet gehoord zijn, dan kunnen we eisen om de school definitief te sluiten,…

  Mijn zoontje is helemaal ondersteboven omdat zijn juf er niet meer is tot het einde van het jaar.
  Het was voor iedereen een emotionele week.

  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we in september met een gerust hart het nieuwe schooljaar kunnen starten.

 19. wie je ook bent, wat je ook doet van beroep , van welke land je ook komt er stroomt allemaal rood bloed in onze aders ras heeft hier niets maar NIETS mee te maken VAN EEN KIND BLIJF JE AF ik heb ook 2 kinderen hoe klein mijn stem ook is ik zal blijven vechten tot er iemand mij hoort en geloofd niemand kent een kind beter dan zijn/haar moeder oordeel niet de moeder omdat zij haar kind geloofd en vertrouwd.
  in deze tijd is dit niet meer of minder te geloven een mens schrikt niet van zo’n dingen maar elke keer huivert mijn huid en mijn bloed ervan
  een directrice zou altijd de stem van haar leerlingen moeten zijn en die kinderen zijn getraumatiseerd ik hoop dat uit de onderzoek de waarheid naar boven komt de waarheid heeft altijd de gewoonte om boven het water te komen

 20. Ik zal er niet verder over uitweiden maar ik weet genoeg over de hele situatie om te weten dat het leugens zijn. Al de de haat in de ogen van die mensen aan de school, zonder dat zij weten wat de waarheid is. Het is gewoon zij tegen ons, terwijl elke mens vanbinnen met dezelfde twijfels, eenzaamheid, angsten en pijn moet leren leven, zo gaat het al sinds de oudheid, wij mensen worden er niet wijzer op. Ik probeer alleen het goede in mensen te zien en te helpen waar ik kan, maar mijn vertrouwen in een vreedzaam samenleven heeft weer een flinke deuk gekregen. Hopelijk krijg ik nu geen dreigmails, maar als dat gebeurt, ben ik niet bang want ik vertrouw op God, hij is niet het privilege van gelijk welke godsdienst, maar de God waar ik in geloof is liefde, en is er voor iedereen. Alle godsdiensten leiden naar hetzelfde doel, en haat kan niet samen met liefde bestaan.
  ————————————————————————————————————————————————–
  Hoeveel haat en dwaasheid slagen de mensen er niet in fraai te verpakken, met het woord “Godsdienst” erop!

  Dit is een wonder: dat de mensen God kunnen liefhebben, maar er niet in slagen de mensheid lief te hebben. Wie hebben ze dan lief?

  Sri Aurobindo
  —————————————————————————————————————————————————-

  Hij gaat van dood tot dood die veelheid meent te zien,
  hij doolt rond in onwetendheid totdat hij in gaat zien,
  dat veelheid slechts onwerkelijk is, en slechts in schijn bestaat,
  dat werkelijkheid de eenheid is,
  want al wat is is dat.

  Upanishaden

  ————————————————————————————————————————————————–

 21. als ik dit lees het gaat van kindermisbruik naar moslim extremisten en haat enz…………..stop ermee !!!!!!!!! mijn kind zit al jaren in de kleuterschool en ken alle jufrouwen en de directie altijd heel bezorgd om ons kinderen en een goede samenwerking wat gaat er mis waarom al die haat !!!!!!!!!! ik kan het ni geloven en wil het niet geloven en denk even na al wat jullie hier vertellen tegen elkaar en mekaar aanvallen ons kinderen lezen dit wat voor voorbeeld geven we aan onze kinderen want uiteindelijk dragen ze dit mee hun hele leven en daar zijn wij allemaal verantwoordelijk voor en vergeet eens even allechtonen en niet allechtonen want daar heb ik het heel moeilijk mee !!!!!!!!

 22. Media kiest de kant van onschuld, ouders kiezen de kant van schuld en iedereen zevert !
  Wie zijn de echte slachtoffers? De kinderen. Hebben geen school meer en moeten dingen vertellen die ze totaal niet begrijpen….
  Leerkrachten kleuter- en basisonderwijs moeten gewoon dubbel gescreend (psychologisch) worden vooraleer ze in het onderwijs mogen, omdat ze een ganse dag omgaan met dezelfde kinderen, waardoor je een sterke band krijgt met die kinderen. En bij enkelen betekent dit een ander soort van ziekelijke band.
  En vergeet niet dat 99% van hen toch nog ok is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s