Witse hangt de ezel uit

Aangename man, die Hubert Damen. Neemt alle tijd voor een gezellig gesprek aan de voet  van de basiliek van Halle, koffie binnen bereik. Spreekt zacht en begaan, eigenlijk een echte radiostem, fijn om naar te luisteren. Ik interviewde hem voor sjoenke, de gemeenschapskrant van GC de Moelie in Linkebeek, een uitgave van vzw ‘de Rand’.

oktober 2012

Foto: Filip Claessens

Witse hangt de ezel uit
Een dichter die de stad verlaat en op het platteland gesprekken met zijn ezel voert. Met zijn dichtbundel Platero en ik heeft Nobelprijswinnaar Juan Ramón Jiménez veel Spaanse harten veroverd. ‘Zijn poëzie is van een vurige ingetogenheid die alleen de Spanjaarden kennen’, zegt Hubert Damen. Hij waagt zich aan een Nederlandse vertolking op flamencomuziek. Op vrijdag 9 november steekt hij het vuur aan in de Moelie.

Lees verder in sjoenke, oktober 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s